Magdalene Catharine kom til verden i Bergen 5 august 1807, og var alt for ung til å interessere seg synderlig for begivenhetene i 1814. Hun ble døpt[i] i Korskirken 21 samme måned. Fadrene hennes var Stiftamtmandinde Bull; Frøken Bente H: Hesselberg; General Lieutenant og Ridder v. Hesselberg; Oberste v. Holfeldt; Oberste Henrich v. Hammer; og Agent Hans Kron.
Foreldrene var Johan Henrich Reichborn og Petronelle Margrethe Reichborn – de hadde giftet seg i Korskirken året før. Vielsen[ii] fant sted 13 april 1806. Faren var militær og i dansk-norsk tjeneste frem til 1814, da han gikk over til norsk, og gjorde tjeneste i den nye nasjonale generalstaben. Han gikk av i 1828 og ble derefter tollinspektør i Drammen frem til han døde i 1840, som tollkasserer samme sted. Moren var også av militær familie, datter av generalmajor Hans Jacob Henning Hesselberg[iii].
Familien var økonomisk forholdsvis velstående, men ikke rik: faren ble ilignet 50 speciedaler i forbindelse med sølvskatten[iv] i 1816. På denne tiden bodde Reichborns i Rode 15 i byen; Vaskerelven og Olav Kyrres Gate[v] møtes omkring midt i denne.
Magdalene var altså første barn, og noen flere ble det visst ikke. Hun ble konfirmert[vi] i Korskirken 6 oktober 1822. Hun er ført opp som den første av 21 piker, sammen med 8 gutter var det et kull på 29 ungdommer som stod for presten denne høsten.
Hva Magdalene så gjorde er ikke kjent: antagelig ble hun hjemme hos foreldrene og hjalp moren i huset – hun var fra et samfunnslag som gjorde mindre naturlig å komme ut i tjeneste. Men hun dukker opp igjen i forbindelse med at hun gifter seg noen år senere.
Det skjedde mot slutten av farens militære karriere, og den hun fant seg – eller som ble funnet for henne, kan man gjette – hadde også militær bakgrunn, men fra sjøforsvaret, som han hadde representert da han deltok i Riksforsamlingen på Eidsvold i 1814 – som 17-åring: Thomas Konow.
Om ham, og hans liv før Magdalene, forteller Norsk Biografisk Leksikon:
Thomas Konow gjorde ikke noen stor figur på Eidsvold, men gjorde vel et visst inntrykk, i det minste har Wergeland[viii] funnet det verdt bryderiet å karakterisere ham:
Annetsteds fortelles det om guttestreker fra Konows side:
«Konow sto for en bevisst provokasjon – og «Drengestrek» – i presidentvalget 26. april. Da stemte han på bonden Elling Olsson Walbøe som president i Riksforsamlingen og Severin Løvenskiold som visepresident, noe som særlig opprørte unionistene[ix]»
I 1827 var Konow kapteinløytnant og kadettoffiser på Sjøkadettinstituttet i Fredriksvern, men gjorde turen til Bergen for å inngå ekteskap. Vielsen[x] fant sted i Korskirken 28 mars 1827. Ekteskapet ble notert[xi] i Den Norske Rigstidende, en Christiania-avis, 9 april.
Paret bosatte seg i Frederiksværn – det må ha vært en overgang for Magdalene, fra det forholdsvis kosmopolittiske og urbane Bergen, til det som var en landsby med en marine-base lagt til. Kanskje hjalp nærheten til Larvik og arven efter grevskapet, i det minste sosialt. Her kom første barn til verden året efter.
Johan Henrich ble født 3 mars 1828 og hjemmedøpt 20 samme måned. Dåpen[xii] ble bekreftet i Frederiksvern Kirke 26 april samme år. Da var fadrene Fru Reichborn og Jfr. Margarethe Konow fra Bergen; Capt. og Ridder Reichborn fra Bergen; Kapt. og Ridder [NN] [NN]; Lieutn. Johansen; og [NN] [NN].
I midten av august 1832 var Magdalene alene i Stavern, mannen var på reise og ankom[xiii] Drammen fra Horten 16 august 1832, og tok inn hos sin svigerfar, tollinspektør Reichborn.
Anna Hedevig ble født 19 juni 1833. Hun ble hjemmedøpt. Dåpen[xiv] ble bekreftet i kirken to måneder senere, 25 august. Denne gangen var fadrene Fru Falch; Frøken Natalia Glørfeldt; Kapt. Wiese; Hr Carl Gether; Kapt. [NN] [NN]; Kjøbmand Mowinckel; og Lieutenant Valeur.
I 1838 vendte Magdalenes mann tilbake til politikken da han ble valgt[xv] som stortingsrepresentant for Jarlsbergs og Laurvigs Amt, og to år senere ble han forfremmet[xvi] til kaptein i marinen.
Våren 1840 døde[xvii] Magdalenes far:
Moren flyttet efter hvert til Magdalene og mannen i Frederiksværn, i det minste var det der hun døde noen år senere, 11 januar 1845. Hun ble begravet[xviii] 17 januar.
Før den tid var mor og datter på tur til Christiania: «Fruerne Konow og Reichborn med Pige» ankom fra Frederiksværn 3 august 1841 og tok inn på Hotel du Scandinavi[xix].
To år senere døde Magdalenes farmor, Anne Cathrine, Sal. Reichborn, 89 år gammel[xx].
Selv levet Magdalene bar et års tid efter dette, hun døde 11 januar 1844, bare 37 år gammel. Hun ble begravet[xxi] 16 januar.
Mannen hennes bekjentgjorde dødsfallet i avisen[xxii]:
Thomas hadde en lang karriere i marinen, og levet lenge: han var den siste gjenlevende Eidsvoldsmannen da han gikk bort. Men han giftet seg aldri på ny.